Проживання та життя Песця

Категорії
Ця стаття була оновлена 22 Жовтня 2023, Нд

                          Проживання та життя Песця

Температури до -70 градусів за Цельсієм, пронизливий вітер та безкраї засніжені горизонти. Щоб вижити в таких умовах, потрібне тепле і густе хутро, маскувальне забарвлення і здатність добувати їжу. Героєм таких екстремальних умов є Песець. 

Пісець хижий ссавець роду лисиць, якого також називають полярною лисицею. Для хижака розміри обмежуються довжиною тіла 75 сантиметрів і висотою 30 см.
 Розкішний пухнастий хвіст досягає половини довжини тіла, а маса в межах 3-5 кілограм. Але іноді трапляються хижаки відгодовані вагою до 9 кілограмів. Мешкають звірята в зонах тундри та лісотундри, за Північним полярним колом. Це територія північної частини Євразії, Північної Америки та острова Північного Льодовитого океану.

У песця коротка мордочка в порівнянні з рудою лисицею, закруглені вуха і довге густе хутро, що покриває і подушечки лап. Це дозволяє тварині переносити температуру до -70 градусів.
Хутро не лише рятує в сувору зиму, а й маскує звірятка під час полювання. Коротким літом забарвлення хутра змінюється на рудому чорному або бурому кольорі. 
Взимку песець одягається в біле щільне, густе хутряне вбрання.

А ось у блакитних песців зимове вбрання темно-сірий. Зустрічаються такі звірята набагато рідше. Суворі умови проживання не дають права вибирати видобуток. 
Харчуватися песцю доводиться тим, що трапиться в чіпкі зуби. Влітку хижак не проти поживитися ягодами та рослинами, кмітливі хижаки не втрачає шансу отримати білок навіть із комах.
Об'єктом пошуку для маленьких вправних хижаків це лемінги. Гризуни взимку у постійному русі, риють ходи під товщею снігу у пошуках прихованих запасів.
Пісці спритні, винахідливі та терплячі з негострим зором, але покладаються на нюх та слух.

Щоб витягти юркого гризуна з-під товщі снігу. Тут не обійтись без тактики.
 Але щоб досягти успіху, недосвідченим песцям потрібно багато практики. Знову і знову врізається у снігове покривало. Але терплячий мисливець одержує видобуток. 

У пошуках їжі песці змушені постійно рухатися. Взимку долають відстань у сотні чи тисячі кілометрів.
  Щоб не померти від голоду, доводиться виявляти винахідливість. Ризикуючи життям, песці часто переслідують білих ведмедів, підбираючи їх залишки їжі. Натомість у літню пору тварини ведуть осілий спосіб життя, займаючи площі до 20 км. Пісці одинаки, але навесні утворюють пари для продовження роду.       

Тварини риють нори вибираючи затишні місця, які стануть домом для майбутніх цуценят, кількість яких сильно залежить від корму. У голодні роки утворюється до 5 дітей, але у сприятливих умовах кількість цуценят до 16.

( 4 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення

Жіноча хутряна шапка із натурального хутра песця. Замовити у виробника. При виготовленні зимової шапки застосовувався метод нашивки, хутро песця нашивалось на в'язану основу. Основа пов'язана із трикотажної пряжі з додаванням акрилової нитки. В результаті в'язана основа еластична, м'яка і приємна на дотик, тому вже готова шапка при носінні збереже початковий вигляд на багато сезонів. Щільно облягає голову, легка та комфортна у носінні. Розмір універсальний, глибина достатня, щоб вуха захистити в зимові холоди.

Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Пошив на замовлення
Пошив на замовлення
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні